4 april 2018
19:30

Landala IF

Referat: Sjövalla FK-Mölnlycke IS - Landala IF

Äntligen hemma-premiär! Om fotboll i centrala Göteborg ändå vore så lätt.... På grund av en "tillfälligt" ospelbar matta på Guldheden Södra flyttades matchen till Djupedalsplan B, en av Göteborgs bästa konstgräsmattor! Regn under förmiddagen gav en härligt snabb plan, mycket närmare gräsupplevelsen än så blir det inte! Som vanligt är humöret på topp i det orangea lägret; Farre drar anekdoter och övriga vet inte om de sa skratta eller gråta.
Vi visste att vi skulle möta ett ytterst revanchsuget Sjövalla och att det skulle krävas en bra inställning från start för att komma rätt in i matchen.
Vi mönstrade laget enligt följande:
Andreas
Jacob (C)-Per E(dä)-Farre
Lars-Rasmus-Patrik-Matte-Max
OP-Oscander
(Robert, Per N, Kalle, Simon)

Från att domaren blåser igång matchen tar vi direkt iniativet. Sjövalla backar hem och sätter ingen nämnvärd press på vår backlinje. Vi tillåts rulla boll men denna låga press stressar oss något, viljan att gå framåt är uppenbar. Vi slår bort några enkla bollar, kommer fel i positionsspelet och vi hittar få ytor att spela på. Ett par minuter in i matchen hittar vi lugnt, Larsa kommer gång på gång runt på sin högerkant och kan genom flera fina kombinationer skapa flera halvchanser. 0-1 kommer genom ett riktigt dröm-anfall. Snabb överflyttning från Farre till Jacob, en fantastisk kross till Max vars inlägg går över hela Sjövallas försvar (och våra anfallare). Larsa kan plocka upp bollen, och kan med ett perfekt inlägg hitta Matte på bortre som enligt egen utsago gör sitt första mål med huvudet! Efter målet får vi ännu mer tid med boll, Sjövalla söker långa bollar från backlinjen utan att direkt skapa något farligt. När vi försöker flytta upp spelet blir vi långa och tappar momentum, Sjövalla tar över och sista 20-25 av första är det de som håller i taktpinnen. Vi blir bolltittande och vi får tacka Andreas i målet för flertalet högkvalitativa räddningar. Ut med Matte och in med Robert på det centrala och detta ger oss lite mer lugn och balans i defensiven. Sista 5 växer vi på nytt. Med 3 minuter kvar får vi en frispark 5-6 meter utanför deras straffområde, Patrik tar sats. Frisparken ändrar riktning i muren och ställer målvakten helt. 0-2 och vi får lite mer andrum.

Andra tar vid där första slutade, ett ställningskrig där vi är något starkare. Vi flyttar om lite i laget, får lite mer lugn och mer balans på centrala mittfältet och tillåts spela ut mer. Vi gör ett par smärre misstag utan att direkt straffas för det.
Simon är så när på att trycka in trean efter ett perfekt inlägg från Kalle men bollen tätt utanför efter touch på Sjövalla-ben.
Trean kommer först efter dryga 35' i andra, när Patrik med en delikat lobbpass friställer OP som på volley sätter bollen vid målvaktens högra stolpe. Fyran är nära minuten senare när OP, på nytt framspelad av Patrik helt fri med målvakten sätter bollen utanför. Istället gör Sjövalla 1-3 på en frispark med 4 minuter kvar. Fyran ska dock komma och det med besked. Matte gör en klassisk pungpassning, och kan liggandes se Patrik trycka upp bollen i krysset från 20 meter.
Viktig seger, vi gör en godkänd insats utan att riktigt nå upp i den kvalité jag önskar. Defensivt gör vi återigen en bra match.

0-1 Matte, assist Lars
0-2 Patrik (frispark)
0-3 OP, assist Patrik
1-4 Patrik, assist Matte